1 brev bagefast kagecreme, fx. Oetker
4,5 dl. mælk
400 g. kokosmel
200 g. sukker
2 æg
2 ts. vanillesukker
150-200 g. chokolade
Bland cremepulver og mælk efter anvisning på pakken. Der skal blive 500 g. creme ud af det.
Lad cremen stå i køleskab i 20-30 min. og pisk den derefter igennem igen.
Bland resten af ingredienserne i og lad dejen stå i mindst et kvarter.
Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i små eller større toppe på en bageplade.
Toppene hæver ikke, så de kan stå meget tæt.
Bag toppene øverst i ovnen ved 180 grader i 15-20 min., indtil de er gyldne.
Køl dem af og sæt dem i køleskab.
Dyp toppenes bund i smeltet chokolade.
Opbevares køligt, så chokoladen ikke smelter igen.
Dejen skal være ret fast, ellers flyder toppene ud. Hvis den er for flydende, kan man fylde ekstra kokosmel i og lade det stå og trække lidt igen.
Der bliver ca. 2 plader á 64 små toppe (3 cm. i diameter og 3-4 cm. høje) af portionen.
Man kan også lave 40 store toppe – de bliver bagerstørrelse og er næsten et helt måltid.
Laver man små toppe, er det vigtigt, at de bliver høje – ellers er det svært at dyppe dem i chokolade uden at tabe dem.
Jeg tilsætter sommetider 1 dl. Fibrex, som er fiberflager fra sukkerroer. Så skal der bruges 5 dl. mælk til cremen. Jeg kan ikke smage forskel, og fiberkokostoppe lyder jo meget sundere!
Toppene kan fryses, før de får chokolade på.
Mums – dem må jeg prøve at bage snarest!